Blog

5 praktische tips voor een positieve mindset

2402983

De “kracht van positief denken” is een populair concept, en soms kan het een beetje cliché aanvoelen. Maar de fysieke en mentale voordelen van positief denken zijn aangetoond door meerdere wetenschappelijke studies. Een positieve mentaliteit kan je meer vertrouwen geven, je stemming verbeteren en zelfs de kans op het ontwikkelen van aandoeningen zoals een hoge bloeddruk, depressie en andere stress-gerelateerde aandoeningen verminderen.

Dit alles klinkt geweldig, maar wat betekent de “kracht van positief denken” nou echt?

Je kan positief denken definiëren als positieve denkbeelden, positieve gedachten of algemeen optimisme, maar dit zijn allemaal nog steeds algemene, dubbelzinnige concepten. Als je resultaat wilt met positiever denken heb je meer concrete voorbeelden nodig om je door het proces heen te helpen.

Hier zijn 5 tips om je op weg te helpen:

1. Start je dag met een positieve affirmatie

Hoe je de ochtend begint zet de toon voor de rest van de dag. Ben je ooit laat wakker geworden, in paniek, en voelde je toen alsof er niets goeds gebeurde de rest van de dag? Dit is waarschijnlijk omdat je met een negatieve emotie en een pessimistische visie of emotie aan je dag bent begonnen . In plaats van dit je te laten domineren, begin je je dag met positieve affirmaties. Praat tegen jezelf in de spiegel, zelfs als je je dom voelt, met uitspraken als: “Vandaag wordt een goede dag” of “Ik ga geweldig zijn vandaag.” Je zult versteld staan hoeveel het je dag verbetert.

2. Focus om de kleine goede dingen

Je zult bijna altijd gedurende de dag je obstakels tegenkomen, er is niet zoiets als een perfecte dag. Wanneer je een dergelijke uitdaging tegenkomt, richt je dan op de voordelen, hoe licht of onbelangrijk ze ook lijken. Als je bijvoorbeeld vast komt te zitten in het verkeer, bedenk dan hoe je nu tijd hebt om naar de rest van je favoriete podcast te luisteren. Als het eten wat je wilt bereiden in de winkel is uitverkocht, denk dan na over de sensatie van iets nieuws uitproberen en probeer dat dan ook uit.

3. Zet fouten om in lessen

Je bent niet perfect. Je gaat fouten maken en fouten ervaren in meerdere contexten, bij meerdere banen en met meerdere mensen. In plaats van je te focussen op hoe je faalde, denk na over wat je de volgende keer gaat doen. Maak van je falen een les. Zet dit voor jezelf om in concrete regels. Je kan bijvoorbeeld drie nieuwe regels bedenken om je doelen te kunnen behalen.

4. Focus op het heden

Als je het hebt over het heden heb je hiet niet over vandaag of dit uur, alleen over dit exacte moment. Je wordt misschien uitgekauwd door je baas, maar wat gebeurt er precies op dit moment dat zo erg is? Vergeet de opmerking die hij vijf minuten geleden maakte. Vergeet wat hij over vijf minuten zegt. Focus op dit ene, individuele moment. In de meeste situaties, zul je merken dat het niet zo slecht als je denkt. De meeste bronnen van negativiteit komen voort uit een herinnering aan een recente gebeurtenis of de overdreven verbeelding van een potentiële toekomstige gebeurtenis. Blijf in het huidige moment.

5. Vind positieve vrienden en collega’s

Als je jezelf omringt met positieve mensen, hoor je positieve vooruitzichten, positieve verhalen en positieve affirmaties. Hun positieve woorden zullen op je inwerken en invloed hebben op je eigen manier van denken. Het vinden van positieve mensen in je leven kan moeilijk zijn, maar je moet de negativiteit in je leven te elimineren voordat het teveel van je vraagt. Doe wat je kan om positiviteit van anderen te verbeteren, en laat zijn hun positivitieit jou beïnvloedden.

Bijna iedereen ka in elke situatie kan deze lessen op hun eigen manier toepassen en daarmee een positieve houding in hun leven verhogen. Hoe vaker je deze tips in de praktijk toepast hoe meer je daar in het dagelijks leven de vruchten van zult plukken!

Door Larry Alton | 28 juni 2019

Bron: www.succes.com

Like & Share

Ook vaak gelezen

Locatie en samenwerking

Kies uw trainingspakket

Om kwalitatief goede trainingen te kunnen bieden ben sinds november 2020 gaan samenwerken met Stefan Zwang, Sz Healthcoach. Stefan heeft sinds 2012 ervaring als Personal Trainer, en sinds juli 2020 heeft hij Sportstudio Sz geopend. Een zeer mooie sportstudio waarin trainingen worden gegeven in privé sfeer, zodat je als klant alle persoonlijke aandacht geniet. Met deze mooie samenwerking wil ik nog meer kwaliteit, passie en resultaat bieden!

Need more? Let’s get in touch!

Personal Training

Medische Personal Training

Schrijf je in en ontvang maandelijks tips & tricks

12 weken Get Fit Program

Ben je al maanden of zelfs jaren bezig om er FIT uit te zien en je FIT te voelen? Dan is dit hét moment een start te maken! 

× Hoe kan ik je helpen?