Blog

Je trainings en voedingsplan werken niet. Dit is waarom!

Je bent al enkele weken of misschien wel maanden bezig met je doel(en). Maar het werkt niet of niet voldoende. Dat komt doordat er meer factoren zijn dan alleen voeding en beweging.
Foto blog 3

De meeste fitness en dieettips beperken zich tot 2 zaken: eet gezond en ga lekker trainen. Ze zijn de brandstof om een beter leven te leiden, maar ze zijn niet de motor.

Met andere woorden: goede voeding en een effectief oefenplan helpen en zijn noodzakelijk, maar uiteindelijk zijn het allebei slechts stukjes van de puzzel.

Alleen focussen op die twee aspecten is de reden waarom zoveel mensen worstelen, zelfs als ze de beste begeleiding krijgen.

We leven in een wereld van “klik hier voor strakke buikspieren in 5 stappen, verbrand vet in 15 minuten”. Dat is vaak ook waar ons hoofd naar op zoek is om de ontbrekende stukjes van de puzzel op te vullen. Dit is geen sentiment om je nu te laten denken: :”Oei..is het zo ingewikkeld?!” Het is de realiteit die wij nodig hebben om te beseffen dat we meer nodig hebben dan de focus leggen op slechts 2 elementen van het geheel. Wat is dan de rest van het geheel?

Het geheel is de echte gezondheidsstrijd. Daar hebben wij allemaal, inclusief mijzelf mee te maken. Gemoedsrust vinden in ons hart en ons hoofd over wie we zijn, wie we willen zijn en wat ons gelukkig zal maken. Velen van ons dragen littekens uit het verleden: of het nu gaat om relaties, interne worstelingen of gebrek aan controle over situaties die een grote rol spelen in ons leven. Zowel direct als indirect gerelateerd aan onze geest en ons lichaam.

Al deze onzekerheid en instabiliteit hebben invloed op ons vermogen om gezond te zijn. En in hoeverre wij in staat zijn om onze gezondheidsdoelen te kunnen behalen en onderhouden. Intern geluk maakt dat we meer vastberaden zijn om vele beperkingen zoals stress, slechte eetgewoonten en bewegingspatronen aan te pakken en te doorbreken.

Ik ben geen psycholoog, maar een Personal Coach. Maar ik ben overtuigd van het feit dat het behalen van doelen begint bij het oplossen van interne conflicten met jezelf. We kunnen niet alles in een keer oplossen. Stapsgewijs identificeren wat de zaken zijn die jou gezondheid beïnvloeden is een sterk begin. Dat gaat gepaard met zwakte, tegenslag en soms afzien. Het is goed en menselijk om dat te omarmen. Dat is gezondheid. Dat zal je helpen om jezelf uiteindelijk fit en vitaal te voelen en resultaten te kunnen boeken.

Daarom wordt gezondheid gedefinieerd als:

Het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven

Foto:  Emma Simpson (Unsplash)

Referenties

  1. Your Diet and Exercise Plan Is Not Working. Here’s Why. (bornfitness.com)
  2. World Health Organization(WHO) Definition Of Health – Public Health
Like & Share

Ook vaak gelezen

Locatie en samenwerking

Kies uw trainingspakket

Om kwalitatief goede trainingen te kunnen bieden ben sinds november 2020 gaan samenwerken met Stefan Zwang, Sz Healthcoach. Stefan heeft sinds 2012 ervaring als Personal Trainer, en sinds juli 2020 heeft hij Sportstudio Sz geopend. Een zeer mooie sportstudio waarin trainingen worden gegeven in privé sfeer, zodat je als klant alle persoonlijke aandacht geniet. Met deze mooie samenwerking wil ik nog meer kwaliteit, passie en resultaat bieden!

Need more? Let’s get in touch!

Personal Training

Medische Personal Training

Schrijf je in en ontvang maandelijks tips & tricks

12 weken Get Fit Program

Ben je al maanden of zelfs jaren bezig om er FIT uit te zien en je FIT te voelen? Dan is dit hét moment een start te maken! 

× Hoe kan ik je helpen?